torsdag 7. juni 2012

Velkommen

Dette vil være en blogg som handler om turene våre til Paris. For meg var dette femte besøket til Paris, og Geir sitt første. Han var spent og opprømt over det jeg hadde fortalt i forkant. Vi hadde en langweekend der i januar, fra torsdag til søndag, og reiser ned igjen 25. juni. Denne gangen kommer ferien til å vare en uke. Vi skal legge ut tips om restauranter, serverdigheter, måten vi reiser på o.l. Vi vil også selvfølgelig berike bloggen med masse bilder. Vi håper bloggen kan gi andre som er glade i denne vakre byen noen tips som kan være nyttige for reisen.

I januar reiste vi med Lufthansa fra Bergen via Frankfurt. Vi bestilte reisen gjennom Finn.no På finn får man også muligheten til å velge ut reisetider og mellomlandinger. Vi bestilte billettene i god tid før avreise, noe man kan dra nytte av med tanke på pris. Vi betalte i underkant av 2500 kr for to personer fra torsdag til søndag.Vi var strålende fornøyd med flyselskapet Lufthansa. Det var god service ombord, men også deilig mat og drikke på begge flightene.Vi fikk servert god vin, noe vi vinelskere ikke takker nei til. Vi landet på Charles de Gaulle kl 13:05. Fra flyplassen er det flere muligheter til å komme seg inn til selve Paris. Vi valgte høyhastighetstogen TGV til Gare du Nord, og derfra videre med metro. Man kan også ta taxi, leiebil eller buss. Det billigste alternativet er definitivt tog kombinert med metro. Vi betalte € 18.45 for to personer en vei. Billettene kjøpes i avgangshallen på togstasjonen på CDG. Når vi ankom Paris kjøpte vi Paris visite pass Vi valgte et pass gyldig for 3 dager, men her finnes mange muligheter. Med dette passet kan du kjøre ubegrenset metro, buss, RER og det har i tillegg rabatt på inngang til flere serverdigheter o.l.

Metrosystemet i byen er veldig bra. Det er veldig enkelt å få tak i kart over systemet, og med en lett innføring skjønner man det ganske fort. Reisen gikk til Place de Absesses hvor vi hadde leid et rom på Timhôtel Montmartre. Hotellet booket vi gjennom Octopus Travel. Et lettvint alternativ der man får alle valg/søkemuligheter når det gjelder pris, område etc. Vi betalte ca 2000 kr for et dobbeltrom inkludert en deilig frokostbuffet. Vi likte hotellet veldig godt. Det ligger i rolige omgivelser på den lille skyggefulle Place Emile Goudeau, rett i nærheten av den rolige handlegaten rue de Abesses. Det er et enkelt hotell, men med fine og rene rom. Hotellet har også endel rom med en flott utsikt over byen, men da må man litt mer opp i pris. Vårt rom lå i tredje etasje med utsikt over plassen og deler av Paris. Resepsjonen har en høy servicegrad, og personalet snakker flytende engelsk.

Til venstre rett overfor Timhôtel, i nr 13 på Place Emile Goudeau, ligger den opprinnelige inngangen til Bateau-Lavoir. Dette er den viktigste samlingen atelierer på Montmartre. Her bodde og jobbet Picasso på 1900-tallet. Lenger oppe på Orchampt og rue Ravignan ligger flere pittoreske atelierer fra 1800-tallet. Går du videre oppover åsen kommer du blant annet til Place du Tertre og Sacrè Coeur. På bildet under ser vi hotellet og litt av Place Emile Goudeau.


Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar