søndag 19. august 2012

Cimetière du Père Lachaise

Paris' mest berømte kirkegård ligger på en skogkledt ås med utsikt over byen. Tomten ble i sin tid eid av Père de la Chaise, Louis XIVs skriftefar, men i 1803 ble den kjøpt på ordre av Napoleon for å skape en ny gravlund. Père Lachaise ble så populær blant Paris' borgerskap at den måtte utvides seks ganger i løpet av århundret. Den er blitt det siste hvilestedet til berømtheter som Honoré de Balzac og komponisten Frédéric Chopin, og i nyere tid rockesangeren Jim Morrison og skuespilleren Yves Montand. Berømte graver og slående gravmonumenter gjør dette til et velegnet sted for en nostalgisk spasertur. Ta metro linje 2 til Père Lachaise.

Edith Piaf - Lille Edith Piaf ble kalt den "lille spurven" og var 1900-tallets fremste populærsangerinne i Frankrike. Med sin tragiske røst sang hun om sorger og kjærlighet i Paris' arbeiderklassestrøk.
Jim Morrison - Omstendighetene omkring dødsfallet til The Doors' vokalist i Paris i 1971 er fremdeles uklare.
Oscar Wilde - Denne vittige irske dramatikeren ble utstøtt av av det pripne England og døde av drukkenskap og sykdom i Paris i 1900. Jacob Epstein skapte monumentet. Oscar Wilde Quotes.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar