onsdag 15. august 2012

La Cave des Abbesses

En av våre favorittgater på Montmartre er rue des Abesses, som er en labyrint av restauranter, bistroer, designforretninger, slakterbutikker, osteforretninger, og små delikatesseforretninger. Og i denne nostalgiske gaten skjuler det seg et lite hi, nemlig La Cave des Abesses.Ved første øyenkast ser det ut som en helt vanlig vinbutikk, men vinbutikken er fylt fra gulv til tak med det herligste utvalg av de edleste dråper vin!  Det var ved en tilfeldighet at vi oppdaget at innenfor denne herligheten, skjult bak en rød dør som sto forsiktig på gløtt, lå et lite skattekammer av en vinbar. Ære være nysgjerrigheten! Her startet vår fantastiske reise denne kvelden, en kulinarisk opplevelse på Cave des Abbesses.
Her serveres vin, drinker og småretter. Både meg og Geir elsker oster, skinker, pølser, pateèr etc, så denne kvelden løp smaksløkene våre aldeles løpsk av alt det himmelske vi fikk servert! Vi ble umiddelbart møtt av et svært hyggelige vertskap. Den unge herremannen som kom med menyen foreslo villig vekk gode forslag. Geir hadde lyst å begynne med en apertiff, og vi ble anbefalt Kir. Kir er vin tilsatt en liten dæsj likør. Kir er veldig populær i Frankrike, der den vanligvis nytes som apertiff før et måltid.
Vi fikk servert Kir av rødvin med en dæsj Crème de Mûre, som er en bjørnebærlikør. Den falt i meget god smak. Man kan også blande hvitvin med feks Creme de Cassis som er solbærlikør. Det finnes mange andre varianter av Kir som feks Kir Royal bestående av Champagne og Creme de Cassis.
Som en liten forrett bestilte vi Pate di Olive nere som er en puré av fullmodne sorte oliven med krydder og olivenolje, servert med krispet pariserloff. Nydelig! Så kom det på bordet foie gras med deilig fikenmarmelade. Underbart!


Denne kvelden hadde vi som sagt lyst å kose oss med en god vin og noe attått. Vi bestilte et fat med assorterte oster, skinker og pølser, en La Grande Mixte. Fatet bugnet over av Coppa Corse (spekepølse) Terrine Campagnarde (fransk landpatè) Rillettes d`oie (gåsepatè) Fourme d`Ambert (mild fransk blåmuggost) Comptè (fransk ost) Brie de Meaux (fransk brie) og assortert Cherves Fermier. Til drikke ble vi anbefalt en rød Bordeaux.

På La Cave de Abbesses er det også muligheter for å få bord ute om man er tidlig ute. Stedet tar ikke imot bordbestilling. Førstemann til mølla-prinsippet.

Det er med klump i halsen vi anbefaler denne lille herligheten, for vi innrømmer lett at vi helst vil ha den helt for oss selv :)

2004 Chateau Maucamps Haut - Médoc.
De røde Bordeaux blandingene er kjent for sin kraftige struktur og dype smak. Mørke frukter og bær som plomme og solbær er ofte brukt for å beskrive smak av rød Bordeaux. Vinene har en tendens til å være høy i tanniner, noe som gir dem en fast struktur. De beste eksemplene kan ofte lagres i mange tiår, men prises ofte deretter. Vi betalte € 34 for denne skjønnheten i restauranten, i butikken kostet den € 14, noe som er et kupp! Dessverre finne ikke vinen i utvalget til polet, men den er i seg selv verdt hele turen til La Cave des Abesses!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar