torsdag 9. august 2012

Vakre Montmartre

Bortsett fra Eiffeltårnet, Louvre-museet, Notre Dame og andre vakre steder som du bør besøke i sentrale Paris, så må du ikke glemme å besøke bydelene i denne vakre byen.Montmartre er en bydel i den nordlige delen av Paris, i 18. arrondissement. Montmarte må være det mest romantiske området i Paris, og vi har hodestups forelsket oss i denne vakre delen av byen.

På 1800-tallet var bydelen et mekka for kunstnere, forfattere og diktere som samlet seg her for å benytte seg  av bordellene, kabaretene, revyene og andre eksotiske underholdningstilbud som skapte Montmartres rykte som syndens bule. Malere og diktere som Salvador Dalí, Amedeo Modigliani, Claude Monet, Pablo Picasso, Vincent van Gogh hadde en gang hjemmet sitt her. Her bodde og arbeidet de.
Distriktet har fått sitt navn etter sitt 130 meter høye fjell som er det høyeste i Paris.
Montmartre er oversatt til å bety "mountain of the martyr" og ble avledet fra martyren Saint Denis - biskopen i Paris - som ble halshugget på toppen av åsen .


Området er kanskje best kjent best for Sacré Coeur Basilica og Moulin Rouge, men
det sjarmerende området tilbyr også nostalgiske spaserturer i vakre brosteinsbelagte, smale og kuperte gater, små pittoreske plasser. Små terasser og lange trapper pluss Buttes berømte vingård som er den eneste gjenværende i sitt slag i Paris.
Forelsk deg i gater som rue des Abbesses, rue des Trois Freres, og rue des Martyres.
Finn vindmøller på rue Lepic og den berømte Moulin Rouge nær Blanche metro station.
Stopp ved et konditori for en nybakt croissant, kjøp deg en kremet brie i en av de mange ostebutikkene, eller hva med å sette deg ned på en liten fortauskafe med en espresso eller et deilig glass vin. Mangfoldet er stort, og valget er bare ditt eget.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar